Rychlý jahodový zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 6 lžic olej 6 ks vejce 1/2 balíčku prášek do pečiva 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání čerstvé jahody sádlo na vymazání jahodový džem 2 ks červené dortové želé
Postup Rychlý jahodový zákusek
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 170 °C 8 minut horkovzduchem. Pokud horkovzduch nemáme, pečeme dle zkušeností se svou troubou
Upečený a vychladlý korpus potřeme jahodovým džemem. Celou plochu korpusu poklademe hustě půlkami jahod (řeznou stranou dolů)
Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a nalijeme ji od prostředka na jahody. Jahodový zákusek dáme do lednice alespoň na 25 minut ztuhnout
Při podávání lze rychlý jahodový zákusek dochutit šlehačkou.