Ořechová bábovka v čokoládě recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 ml olej
olej
4 ks vejce
1 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
120 ml vlažná voda
150 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme ořechy - pomocí speciálního nože a širší nádoby (dodávané k ponornému mixéru) si nasekáme jádra ořechů - ne moc jemně. Kdo nemá mixér, použije mlýnek na maso

  2. Na těsto ušleháme celá vejce do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a poté vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme vanilkový cukr, krupicový cukr, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nasekané ořechy

  3. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 145 °C asi 40 minut

  4. Hotovou a vychladlou bábovku potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Je vhodné čokoládu nastavit lžící mléka a kapkou oleje, lépe se pak roztírá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!