Ořechová bábovka v čokoládě recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 ml olej olej 4 ks vejce 1 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 100 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 120 ml vlažná voda 150 g vlašské ořechy
Postup Ořechová bábovka v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme ořechy - pomocí speciálního nože a širší nádoby (dodávané k ponornému mixéru) si nasekáme jádra ořechů - ne moc jemně. Kdo nemá mixér, použije mlýnek na maso
Na těsto ušleháme celá vejce do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a poté vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme vanilkový cukr, krupicový cukr, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nasekané ořechy
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 145 °C asi 40 minut
Hotovou a vychladlou bábovku potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Je vhodné čokoládu nastavit lžící mléka a kapkou oleje, lépe se pak roztírá.