Makové houstičky z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl vejce 55 g máslo 1 ks žloutek 1 lžička cukr krupice mák 500 g hladká mouka 250 ml vlažné mléko 2 lžičky sušené droždí
Postup Makové houstičky z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do míchací nádoby v pekárně nalijeme mléko, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sůl, vsypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Pekárnu zapneme na program "těsto" a necháme vypracovat a vykynout
Vykynuté těsto krátce propracujeme rukama. Rozdělíme na osm dílů, které vyválíme na tenké válečky, následně je zapleteme do houstiček. Houstičky přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 - 45 minut kynout
Troubu předehřejeme na 175 °C
Nakynuté houstičky potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme mákem. Vložíme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny
Makové houstičky z domácí pekárny podáváme podle chuti. Jsou výborné ke snídani.