Makové houstičky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
vejce
55 g máslo
1 ks žloutek
1 lžička cukr krupice
mák
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
2 lžičky sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do míchací nádoby v pekárně nalijeme mléko, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sůl, vsypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Pekárnu zapneme na program "těsto" a necháme vypracovat a vykynout

  2. Vykynuté těsto krátce propracujeme rukama. Rozdělíme na osm dílů, které vyválíme na tenké válečky, následně je zapleteme do houstiček. Houstičky přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 - 45 minut kynout

  3. Troubu předehřejeme na 175 °C

  4. Nakynuté houstičky potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme mákem. Vložíme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny

  5. Makové houstičky z domácí pekárny podáváme podle chuti. Jsou výborné ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!