Chřestová krémová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo mletý bílý pepř 700 ml zeleninový vývar nasekané bylinky 200 ml hustá zakysaná smetana 1 balíček čerstvý bílý chřest
Postup Chřestová krémová polévka
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme od povadlých listů, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky
V hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájený chřest a orestujeme. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Podle chuti chřestovou polévku osolíme a opepříme
Polévku rozmixujeme na krém a zahustíme zakysanou smetanou. Prohřejeme, ale již nevaříme
Chřestovou krémovou polévku na talíři posypeme nasekanými bylinkami a podáváme s krutony nebo pečivem.