Jemná chřestová polévka se sýrem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
40 - 50 g máslo
250 g brambory
2 ks žloutek
1 hrst pažitka
muškátový oříšek
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
50 - 100 ml smetana na vaření
500 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Oloupaný chřest nakrájíme na kousky asi 3 - 4 cm dlouhé. Pažitku jemně usekáme a sýr nastrouháme

  2. Uvařené brambory vyjmeme z vody, necháme vychladnout a nastrouháme. Žloutky utřeme s máslem dohladka. Ve vývaru z brambor uvaříme nakrájený chřest doměkka. Pak přidáme nastrouhané brambory, utřené máslo se žloutky a strouhaný sýr. Polévku krátce povaříme, dochutíme solí, muškátovým oříškem, pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, zasypeme pažitkou, ale již nevaříme

  3. Jemnou chřestovou polévku se sýrem můžeme podávat jako předkrm nebo samostatný chod s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!