Chřestová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 l vývar 100 ml mléko 600 g chřest 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 150 g sladká smetana 2 lžíce bylinkové máslo 6 lžic lískové hoblinky 4 lžíce sherry (suché) 6 lžic zakysana smetana třtinový cukr
Postup Chřestová polévka
Postup přípravy receptu
-
Chřestové výhonky oloupeme. Odřízneme a odložíme špičky. Chřest nakrájíme na 2 cm široké plátky
V hrnci rozpustíme máslo a všechen nakrájený chřest na něm podusíme. Směs zaprášíme moukou a zpěníme dozlatova. Vše podlijeme mlékem a vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kousky chřestu, smetanu a necháme mírně vařit dalších 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, cukrem a sherry
Na teflonové pánvi opražíme lískové hoblinky
Chřestovou polévku podáváme teplou. Zdobíme zakysanou smetanou a praženými lískovými hoblinkami
Foto: Profimedia.cz