Chřestová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
100 ml mléko
600 g chřest
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
150 g sladká smetana
2 lžíce bylinkové máslo
6 lžic lískové hoblinky
4 lžíce sherry (suché)
6 lžic zakysana smetana
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Chřestové výhonky oloupeme. Odřízneme a odložíme špičky. Chřest nakrájíme na 2 cm široké plátky

  2. V hrnci rozpustíme máslo a všechen nakrájený chřest na něm podusíme. Směs zaprášíme moukou a zpěníme dozlatova. Vše podlijeme mlékem a vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kousky chřestu, smetanu a necháme mírně vařit dalších 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, cukrem a sherry

  3. Na teflonové pánvi opražíme lískové hoblinky

  4. Chřestovou polévku podáváme teplou. Zdobíme zakysanou smetanou a praženými lískovými hoblinkami

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!