Zeleninové ravioli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
6 lžic máslo
1 ks cibule
3 ks cuketa
6 ks rajče
60 g rajčatový protlak
bazalka
2 ks lilek
1 hrnek parmazán
pepř
1 lžíce olivový olej
1/2 hrnku olivový olej
1 ks zelená paprika
150 ml smetana ke šlehání
1 lžička čerstvá bazalka
450 g nudlové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Lilky a cukety nakrájíme na hranolky dlouhé 2,5 cm. Lilky posypeme solí a necháme 20 minut odpočinout, potom je opláchneme a osušíme

  2. Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 2 minutách vyjmeme, necháme okapat a oloupeme. Dužninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky o hraně 2,5 cm. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno

  3. Česnek a cibuli opékáme 3 minuty na oleji na mírném ohni, potom přidáme ostatní připravené suroviny na nápIň, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a mírně dusíme za častého zamíchán asi 20 minut

  4. Těsto na nudle rozválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru 7-8 cm. Na každé kolečko dáme lžíci zeleninové náplně. Okraje koleček mírně navlhčíme a kolečka přehneme, okraje pečlivě stiskneme k sobě

  5. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme olej a ravioli a vaříme je 3-4 minuty. Ravioli scedíme a upravíme do zapékací misky. Každou vrstvu polapenu, máslem. Ravioli přelijeme smetanou, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) zhruba 20 minut. Ozdobíme a podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!