Zeleninové ravioli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 6 lžic máslo 1 ks cibule 3 ks cuketa 6 ks rajče 60 g rajčatový protlak bazalka 2 ks lilek 1 hrnek parmazán pepř 1 lžíce olivový olej 1/2 hrnku olivový olej 1 ks zelená paprika 150 ml smetana ke šlehání 1 lžička čerstvá bazalka 450 g nudlové těsto
Postup Zeleninové ravioli
Postup přípravy receptu
-
Lilky a cukety nakrájíme na hranolky dlouhé 2,5 cm. Lilky posypeme solí a necháme 20 minut odpočinout, potom je opláchneme a osušíme
Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 2 minutách vyjmeme, necháme okapat a oloupeme. Dužninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky o hraně 2,5 cm. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno
Česnek a cibuli opékáme 3 minuty na oleji na mírném ohni, potom přidáme ostatní připravené suroviny na nápIň, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a mírně dusíme za častého zamíchán asi 20 minut
Těsto na nudle rozválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru 7-8 cm. Na každé kolečko dáme lžíci zeleninové náplně. Okraje koleček mírně navlhčíme a kolečka přehneme, okraje pečlivě stiskneme k sobě
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme olej a ravioli a vaříme je 3-4 minuty. Ravioli scedíme a upravíme do zapékací misky. Každou vrstvu polapenu, máslem. Ravioli přelijeme smetanou, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) zhruba 20 minut. Ozdobíme a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny