Míchaný salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžičky olej
sůl
4 lžičky ocet
1 hrst polníček
1 lžíce strouhaný parmazán
jarní cibulka
100 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
3 ks malé brambory
150 g baby rajčata
mletý tymián
200 g tuňák ve vlastní šťávě kousky
400 g konzervované fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce oloupeme a vychladlé nakrájíme na hranolky

  2. Fazolové lusky a tuňáka necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Polníček omyjeme a necháme oschnout. Nať jarní cibulky usekáme. Česnek utřeme se solí

  3. Zálivka: Vývar zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme česnek, tymián, olej, ocet a lžíci strouhaného parmazánu. Odstavíme a necháme vychladnout

  4. V míse promícháme nakrájené brambory s fazolkami a vše přelijeme vychladlou zálivkou. Nakonec vmícháme polníček, rajčata a kousky tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme

  5. Míchaný salát s fazolkami, bramborem a tuňákem můžeme podávat s pečive nebo jen tak - jako zdravou a lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!