Míchaný salát s tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžičky olej sůl 4 lžičky ocet 1 hrst polníček 1 lžíce strouhaný parmazán jarní cibulka 100 ml drůbeží vývar mletý černý pepř 3 ks malé brambory 150 g baby rajčata mletý tymián 200 g tuňák ve vlastní šťávě kousky 400 g konzervované fazolové lusky
Postup Míchaný salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce oloupeme a vychladlé nakrájíme na hranolky
Fazolové lusky a tuňáka necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Polníček omyjeme a necháme oschnout. Nať jarní cibulky usekáme. Česnek utřeme se solí
Zálivka: Vývar zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme česnek, tymián, olej, ocet a lžíci strouhaného parmazánu. Odstavíme a necháme vychladnout
V míse promícháme nakrájené brambory s fazolkami a vše přelijeme vychladlou zálivkou. Nakonec vmícháme polníček, rajčata a kousky tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme
Míchaný salát s fazolkami, bramborem a tuňákem můžeme podávat s pečive nebo jen tak - jako zdravou a lehkou večeři.