Kuřecí polévka se žampiony 1 recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 1/2 ks pórek 1 lžička podravka 6 ks žampiony 1 ks červená paprika zelená petrželka mletý černý pepř 500 g kuřecí kosti
Postup Kuřecí polévka se žampiony 1
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí kosti, například z kuřecích prsních řízků - motýlků, uvaříme v papiňáku. Vývar přecedíme. Z uvařených kostí pak obereme zbytky masa a pokrájíme ho na malé kousky
Oloupanou větší cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na malé kousky, pórek na kolečka. Omyté žampiony rozkrájíme na plátky
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, pórek a papriku a krátce osmahneme. Přidáme do kuřecího vývaru, podle potřeby dolijeme ještě vodou, opepříme, ochutíme podravkou. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Během vaření nasypeme do polévky nakrájené maso z kostí
Kuřecí polévku se žampiony podáváme s osmaženými žemlemi, zdobíme nasekanou zelenou petrželkou
Pokud jsme použili na vývar málo kostí, můžeme vylepšit polévku jednou kostkou slepičího vývaru.