Kuřecí polévka se žampiony 1 recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1/2 ks pórek
1 lžička podravka
6 ks žampiony
1 ks červená paprika
zelená petrželka
mletý černý pepř
500 g kuřecí kosti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kosti, například z kuřecích prsních řízků - motýlků, uvaříme v papiňáku. Vývar přecedíme. Z uvařených kostí pak obereme zbytky masa a pokrájíme ho na malé kousky

  2. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na malé kousky, pórek na kolečka. Omyté žampiony rozkrájíme na plátky

  3. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, pórek a papriku a krátce osmahneme. Přidáme do kuřecího vývaru, podle potřeby dolijeme ještě vodou, opepříme, ochutíme podravkou. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Během vaření nasypeme do polévky nakrájené maso z kostí

  4. Kuřecí polévku se žampiony podáváme s osmaženými žemlemi, zdobíme nasekanou zelenou petrželkou

  5. Pokud jsme použili na vývar málo kostí, můžeme vylepšit polévku jednou kostkou slepičího vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!