Vepřová směs recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky solamyl
1 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
4 lžíce olej na smažení
1/2 lístku mletý zázvor
300 g vepřová játra
1 ks menší pórek
mletý černý pepř
300 g libové vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná vepřová játra důkladně propereme ve studené vodě, necháme okapat, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tenké plátky jdou lépe krájet, když maso dáme na chvíli zatuhnout do mrazáku

  2. Vepřové maso rozkrájíme na slabé nudličky. Játra i vepřové maso promícháme se solamylem

  3. Omytý pórek a červenou papriku, zbavenou jádřince, nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky

  4. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme směs z vepřových jater a vepřového masa. Smažíme, dokud játra nezměknou a nepřestanou být krvavá. Pak přidáme zázvor, pepř, sójovou omáčku a zamícháme

  5. Na jiné pánvi (na rozehřátém oleji) osmažíme krátce zeleninu. Musí zůstat polosyrová a křupavá. Zeleninu vmícháme do vepřové směsi. Nemusíme solit, sójová omáčka je dost slaná

  6. Vepřovou směs podáváme nejlépe s rýží, ale velmi chutná je i s chlebem. Doporučuji zapít červeným nebo bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!