Vepřová směs recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžičky solamyl 1 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 4 lžíce olej na smažení 1/2 lístku mletý zázvor 300 g vepřová játra 1 ks menší pórek mletý černý pepř 300 g libové vepřové maso
Postup Vepřová směs
Postup přípravy receptu
-
Očištěná vepřová játra důkladně propereme ve studené vodě, necháme okapat, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tenké plátky jdou lépe krájet, když maso dáme na chvíli zatuhnout do mrazáku
Vepřové maso rozkrájíme na slabé nudličky. Játra i vepřové maso promícháme se solamylem
Omytý pórek a červenou papriku, zbavenou jádřince, nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky
Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme směs z vepřových jater a vepřového masa. Smažíme, dokud játra nezměknou a nepřestanou být krvavá. Pak přidáme zázvor, pepř, sójovou omáčku a zamícháme
Na jiné pánvi (na rozehřátém oleji) osmažíme krátce zeleninu. Musí zůstat polosyrová a křupavá. Zeleninu vmícháme do vepřové směsi. Nemusíme solit, sójová omáčka je dost slaná
Vepřovou směs podáváme nejlépe s rýží, ale velmi chutná je i s chlebem. Doporučuji zapít červeným nebo bílým vínem.