Rychlá buchta s míchaným ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků cukr
3 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
olej na potření
2 lžíce holandské kakao
250 g ovocná kompotová směs

Postup přípravy receptu

  1. Kompotovou ovocnou směs necháme odkapat přes sítko. Ovocnou šťávu budeme potřebovat do buchty. Velká vejce vyšleháme šlehačem s půl hrnkem cukru a vanilkovým cukrem až do světlé krémové barvy. Po lžících přisypáváme prosátou mouku a do posledních dvou lžic přidáme prosátý prášek do pečiva. Mezi šleháním přiléváme šťávu z kompotu, ze které si necháme asi 4 lžíce na kakaové těsto

  2. Menší plech vyložíme pečicím papírem a lehce potřeme olejem. Na plech vlijeme více jak polovinu těsta, na které poukládáme odkapané ovoce. Zbytek těsta prošleháme se zbytkem šťávy a dvěma lžícemi kakaa. Kakaovým těstem přikryjeme ovoce cik cak

  3. Buchtu s míchaným ovocem pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Záleží na troubě, jak dlouho budeme péct

  4. Rychlou buchtu s míchaným ovocem po vychladnutí krájíme na kousky a podáváme u kávy a čaje. Pro labužníky pocukrujeme buchtu ještě cukrem moučka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!