Moje houbová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo mléko 1 ks cibule 1-2 kelímky smetana houby hladká mouka mletý kmín mletá sladká paprika
Postup Moje houbová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle s trochou oleje osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme houby, které osolíme a zasypeme kmínem (přiměřeně), promícháme a zasypeme mletou sladkou paprikou (zase přiměřeně). Vše promícháme a hned zalijeme trochou vody tak, aby byly houby ponořené. Vaříme cca 15 - 20 minut, dokud nejsou houby měkké
Houby zalijeme mlékem, použijeme tolik mléka, kolik chceme omáčky. Přidáme také smetanu, doporučuji 2 kelímky, pokud používáme polotučné mléko. Necháme přivést k varu a mezitím si připravíme mléko s hladkou moukou, pořádně rozmícháme a pomalu zahušťujeme. Houbovou omáčku dochucujeme solí a můžeme přidat kostku masového bujonu, ale nemusí být
Houbovou omáčku podáváme s knedlíkem.