Chřestová polévka s rýžovými nudlemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1,5 l vývar
1/2 ks pórek
2 - 3 ks chilli paprička
250 g kuřecí prsa
1/2 lžičky čerstvý zázvor
2 snítky petrželová nať
3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
150 g bílý chřest
150 g zelený chřest
125 g rýžové nudle
1 lžička světlá sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa tence naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a opepříme. Chřest očistíme a spodní dřevnaté části odřízneme. Bílý chřest oloupeme (zelený chřest neloupeme) a pak stonky nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a oloupané stroužky nakrájíme na plátky. Očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Očištěný pórek nakrájíme nadrobno. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu

  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku, česnek a nastrouhaný zázvor. Vše asi 3 minuty restujeme, následně zalijeme vývarem a 15 minut zvolna povaříme. Potom do vývaru vložíme chřest a pórek a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud nebude chřest akorát na skus. Polévku můžeme podle obliby dochutit světlou sojovou omáčkou

  3. Do polévkových misek rozdělíme uvařené rýžové nudle, zalijeme horkou pikantní chřestovou polévkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!