Chřestová polévka s rýžovými nudlemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 1,5 l vývar 1/2 ks pórek 2 - 3 ks chilli paprička 250 g kuřecí prsa 1/2 lžičky čerstvý zázvor 2 snítky petrželová nať 3 ks jarní cibulka mletý černý pepř 150 g bílý chřest 150 g zelený chřest 125 g rýžové nudle 1 lžička světlá sojová omáčka
Postup Chřestová polévka s rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa tence naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a opepříme. Chřest očistíme a spodní dřevnaté části odřízneme. Bílý chřest oloupeme (zelený chřest neloupeme) a pak stonky nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a oloupané stroužky nakrájíme na plátky. Očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Očištěný pórek nakrájíme nadrobno. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu
V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku, česnek a nastrouhaný zázvor. Vše asi 3 minuty restujeme, následně zalijeme vývarem a 15 minut zvolna povaříme. Potom do vývaru vložíme chřest a pórek a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud nebude chřest akorát na skus. Polévku můžeme podle obliby dochutit světlou sojovou omáčkou
Do polévkových misek rozdělíme uvařené rýžové nudle, zalijeme horkou pikantní chřestovou polévkou a podáváme.