Masové karbanátky s cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 2 ks vejce 1 dl mléko 2 lžičky majoránka 500 g cuketa 1 ks houska 2 špetky mletý pepř 100 g hladká mouka 1 lžíce bulharské koření 500 g směs mletého masa 1 lžička drcený kmín
Postup Masové karbanátky s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, v mléce namočené pečivo, vejce, koření a hladkou mouku (podle potřeby přidáme více). Směs dobře promícháme
Lžící nabíráme porce, které obalujeme v mírně rozdrcených kukuřičných lupíncích (cornflakes) a v ruce dobře propracujeme v karbanátky
Na pánvi s nepřilnavým dnem si nahřejeme olej, na který pokládáme připravené karbanátky. Karbanátky s cuketou smažíme dozlatova z obou stran
Masové karbanátky s cuketou podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou, s vařeným bramborem nebo s knedlíkem a kyselým zelím. Chutnají s jakoukoliv přílohou a dobré jsou i studené.