Masové karbanátky s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
2 ks vejce
1 dl mléko
2 lžičky majoránka
500 g cuketa
1 ks houska
2 špetky mletý pepř
100 g hladká mouka
1 lžíce bulharské koření
500 g směs mletého masa
1 lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, v mléce namočené pečivo, vejce, koření a hladkou mouku (podle potřeby přidáme více). Směs dobře promícháme

  2. Lžící nabíráme porce, které obalujeme v mírně rozdrcených kukuřičných lupíncích (cornflakes) a v ruce dobře propracujeme v karbanátky

  3. Na pánvi s nepřilnavým dnem si nahřejeme olej, na který pokládáme připravené karbanátky. Karbanátky s cuketou smažíme dozlatova z obou stran

  4. Masové karbanátky s cuketou podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou, s vařeným bramborem nebo s knedlíkem a kyselým zelím. Chutnají s jakoukoliv přílohou a dobré jsou i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!