Krevetová polévka Bisque recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek sůl máslo 0,5 ks cibule 1 dl smetana tymián 1 dl voda 1 ks pórek 1 ks mrkev krevety brandy 3 ks chilli papričky estragon 1 ks bobkový list olivový olej rostlinný olej portské víno 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř 5 ks cherry rajčátka ořechový olej arašídový olej 4 lžíce drcená rajčata bílá mouka
Postup Krevetová polévka Bisque
Postup přípravy receptu
-
Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule
Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata. Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme
Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme. Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme
Krevetovou polévku Bisque můžeme ihned podávat
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!