Čokoládová hora recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 1 lžíce mléko 250 ml mléko 250 ml mléko 1 ks prášek do pečiva 1 ks banán 1 lžička káva 2 ks čokoláda na vaření 250 g cukr krystal 1 lžíce cukr krystal 2 lžíce oleje 1 ks kysaná smetana 1 kelímek kysaná smetana 250 g hladká mouka 1 ks měkký tvaroh 1 ks vanilkový pudink
Postup Čokoládová hora
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme olej, kakao, hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko. Všechno hezky vyšleháme. Pokud by těsto bylo moc řídké, tak přidáme hladkou mouku podle potřeby. Korpus pečeme na 170 °C asi 25 minut. Potom ho necháme vychladit
Připravíme si 1. krém. Vanilkový pudink uvaříme v mléce s cukrem. Necháme vychladnout a vmícháme kysanou smetanu. Krém můžeme nechat trochu ztuhnout v lednici
Korpus rozkrojíme na poloviny, aby se dal naplnit a potřeme polovinou prvního krému. Na krém naskládáme nakrájený banán a potřeme zbylým krémem. Přiklopíme druhou půlkou korpusu
Připravíme si druhý krém. Smícháme tvaroh s kysanou smetanou a ve lžíci mléka rozpuštěnou lžičku kávy s trochou cukru. Krémem potřeme povrch korpusu
Připravíme si polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem nebo olejem ve vodní lázni a přelijeme jí krém moučníku. Případně polevu rozetřeme nožem
Čokoládovou horu necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.