Čokoládová hora recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 lžíce mléko
250 ml mléko
250 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
1 ks banán
1 lžička káva
2 ks čokoláda na vaření
250 g cukr krystal
1 lžíce cukr krystal
2 lžíce oleje
1 ks kysaná smetana
1 kelímek kysaná smetana
250 g hladká mouka
1 ks měkký tvaroh
1 ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme olej, kakao, hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko. Všechno hezky vyšleháme. Pokud by těsto bylo moc řídké, tak přidáme hladkou mouku podle potřeby. Korpus pečeme na 170 °C asi 25 minut. Potom ho necháme vychladit

  2. Připravíme si 1. krém. Vanilkový pudink uvaříme v mléce s cukrem. Necháme vychladnout a vmícháme kysanou smetanu. Krém můžeme nechat trochu ztuhnout v lednici

  3. Korpus rozkrojíme na poloviny, aby se dal naplnit a potřeme polovinou prvního krému. Na krém naskládáme nakrájený banán a potřeme zbylým krémem. Přiklopíme druhou půlkou korpusu

  4. Připravíme si druhý krém. Smícháme tvaroh s kysanou smetanou a ve lžíci mléka rozpuštěnou lžičku kávy s trochou cukru. Krémem potřeme povrch korpusu

  5. Připravíme si polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem nebo olejem ve vodní lázni a přelijeme jí krém moučníku. Případně polevu rozetřeme nožem

  6. Čokoládovou horu necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!