Tvarohovo-čokoládová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
125 g máslo
1 hrnek mléko
1 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
cukr moučka
420 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a po částech změklé máslo, tvaroh a ušleháme za občasného přidání vlažného mléka do pěny. Pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhanou hořkou čokoládu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků

  2. Do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme těsto. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Ke konci pečení teplotu ještě snížíme

  3. Upečenou tvarohovo-čokoládovou bábovku vyjmeme z trouby a ještě chvíli necháme ve formě. Pak bábovku vyklopíme na tác, pocukrujeme a necháme vychladnout. Bábovku nakrojíme a už jenom baštíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!