Tvarohovo-čokoládová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 125 g máslo 1 hrnek mléko 1 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček čokoláda na vaření 250 g cukr moučka cukr moučka 420 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balíček měkký tvaroh
Postup Tvarohovo-čokoládová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a po částech změklé máslo, tvaroh a ušleháme za občasného přidání vlažného mléka do pěny. Pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhanou hořkou čokoládu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků
Do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme těsto. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Ke konci pečení teplotu ještě snížíme
Upečenou tvarohovo-čokoládovou bábovku vyjmeme z trouby a ještě chvíli necháme ve formě. Pak bábovku vyklopíme na tác, pocukrujeme a necháme vychladnout. Bábovku nakrojíme a už jenom baštíme.