Krevetová tempura recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce krevety škrob led rostlinný olej bílá ředkev miso pasta tempurová mouka sójová pasta
Postup Krevetová tempura
Postup přípravy receptu
-
V malém kastrůlku přivedeme vodu k varu, necháme v ní povařit lžíci miso pasty, promícháme, přidáme trochu sójové omáčky a odstavíme
Ve woku necháme rozehřát olej a mezitím si připravíme těstíčko: v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku škrobu, mouku a na závěr rozdrcený led. Krevety očistíme, nakrojíme na několika místech a osolíme
Obalíme v těstíčku a jen na pár vteřin osmažíme v oleji. Krevety necháme okapat na papírovém ubrousku, pak je přendáme na talíř
Krevetovou tempuru podáváme s omáčkou a nastrouhanou bílou ředkví
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!