Maminčiny jahodové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks vejce
2 lžíce máslo
250 ml mléko
200 g jahody
1 kostka droždí
100 g cukr moučka
500 g polohrubá mouka
1 kostka tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, vejce a sůl, zpracujeme tužší nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout

  2. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na jeden centimetr silný plát a vykrájíme čtverce o velikosti cca 8×8 centimetrů. Do každého zabalíme jednu jahodu a vytvarujeme knedlík

  3. Dáme vařit velký hrnec lehce osolené vody a knedíky vhazujeme opatrně do vroucí vody. Vaříme asi 8 minut, až všechny vyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla ven pára

  4. Maminčiny jahodové knedlíky podáváme posypané tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!