Maminčiny jahodové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 ks vejce 2 lžíce máslo 250 ml mléko 200 g jahody 1 kostka droždí 100 g cukr moučka 500 g polohrubá mouka 1 kostka tvrdý tvaroh
Postup Maminčiny jahodové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, vejce a sůl, zpracujeme tužší nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na jeden centimetr silný plát a vykrájíme čtverce o velikosti cca 8×8 centimetrů. Do každého zabalíme jednu jahodu a vytvarujeme knedlík
Dáme vařit velký hrnec lehce osolené vody a knedíky vhazujeme opatrně do vroucí vody. Vaříme asi 8 minut, až všechny vyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla ven pára
Maminčiny jahodové knedlíky podáváme posypané tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.