Krevetová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks brambory 2 ks cibule 250 ml smetana 2 lžíce kečup 200 g krevety 4 lžíce smetana ke šlehání 500 ml rybí vývar 1 svazek čerstvý kopr
Postup Krevetová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krevety podle potřeby očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky
Na másle v hrnci osmahneme cibulku, krevety a krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájené brambory a uvaříme je doměkka. Polévku rozmixujeme vlažnou, aby se nevytvořily hrudky. Směs nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a necháme na mírném ohni chvíli vařit. Krevetovou polévku dochutíme solí a pro chuť můžeme přidat 2 lžíce kvalitního kečupu (nemusí být)
Krevetovou polévku podáváme obloženou krevetami a ozdobenou nasekaným koprem a kopečkem ušlehané smetany.