Krevetová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks brambory
2 ks cibule
250 ml smetana
2 lžíce kečup
200 g krevety
4 lžíce smetana ke šlehání
500 ml rybí vývar
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krevety podle potřeby očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Na másle v hrnci osmahneme cibulku, krevety a krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájené brambory a uvaříme je doměkka. Polévku rozmixujeme vlažnou, aby se nevytvořily hrudky. Směs nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a necháme na mírném ohni chvíli vařit. Krevetovou polévku dochutíme solí a pro chuť můžeme přidat 2 lžíce kvalitního kečupu (nemusí být)

  3. Krevetovou polévku podáváme obloženou krevetami a ozdobenou nasekaným koprem a kopečkem ušlehané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!