Polévka z pečených rajčat recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl 12 ks rajčata 8 snítek bazalka 5 snítek oregano 1 dl olivový olej mletý pepř
Postup Polévka z pečených rajčat
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, vykrojíme nožíkem místo po stopce a vyskládáme do skleněné zapékací mísy. Zalijeme je olivovým olejem. Máme-li více rajčat, můžeme je narovnat i ve dvou vrstvách na sobě. V takovém případě použijeme 2 dl olivového oleje
Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku. Nejsou-li rajčata příliš sladká, můžeme přidat lžíci cukru. Poté přidáme čerstvé bylinky. Z oregana obereme lístky, bazalku vezmeme s celými stonky. Bylinkami nešetříme. Mísu přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 - 30 minut
Po vytažení z trouby rajčata odklopíme a necháme trochu vychladnout. Potom vše důkladně rozmixujeme. Podle chuti můžeme rajčatovou polévku dosolit nebo dosladit cukrem
Polévku z pečených rajčat podáváme teplou. Na talíři či v misce dozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.