Orecchiette s brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

500 g brokolice
60 g parmazán
5 lžic olivový olej
sůl a pepř
2 stroužky prolisovaný česnek
400 g těstoviny orecchiette
50 g okapané řezy ančoviček v oleji - nakrájených
60 g sýr peccorino

Postup přípravy receptu

  1. Ve dvou hrncích přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Brokolici rozebereme na růžičky, nakrájíme na kousky a uvaříme v jednom hrnci doměkka. Vodu slijeme a brokolici odložíme

  2. Ve druhém hrnci vaříme 10 - 12 minut nebo podle návodu na obalu těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Ve velkém hrnci rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej a opečeme na něm za stálého míchání česnek (3 minuty). Přidáme nakrájené ančovičky (sardele) a opékáme je za stálého míchání a roztírání vařečkou 3 minuty. Oba druhy sýra nastrouháme najemno

  3. Těstoviny scedíme, přidáme do hrnce s ančovičkami a promícháme. Přidáme brokolici a znovu zamícháme. Do těstoviny s brokolicí vmícháme oba druhy sýra a za stálého míchání zahříváme, dokud se sýry neroztaví

  4. Ochutnáme a případně dochutíme. Ančovičky i sýry jsou slané, možná však bude třeba pokrm trochu opepřit. Rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme.Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!