Domácí Pappardelle recept
Apetit Recepty přílohyPostup Domácí Pappardelle
Postup přípravy receptu
-
K mouce přidáme 2 celá vejce a 1 žloutek. Přimícháme lžíci jemně nastrouhaného parmazánu a zlehka osolíme. Pečlivě uhněteme těsto a obalíme potravinářskou fólií. Dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice
Těsto si rozdělíme na 2 poloviny. Vezmeme první polovinu, lehce pomoučníme a rozválíme do tenkého těsta, ze kterého nakrájíme cca 2 cm široké a 20 - 30 cm dlouhé plátky. Nyní stejně zpracujeme zbylé těsto
Všechny takto připravené plátky vložíme do silně osolené vroucí vody na 1 minutu. Scedíme, ale neproplachujeme
Domácí Pappardelle podáváme jako přílohu k omáčkám apod.