Domácí Pappardelle recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 ks vejce
1 lžíce parmazán
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. K mouce přidáme 2 celá vejce a 1 žloutek. Přimícháme lžíci jemně nastrouhaného parmazánu a zlehka osolíme. Pečlivě uhněteme těsto a obalíme potravinářskou fólií. Dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice

  2. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny. Vezmeme první polovinu, lehce pomoučníme a rozválíme do tenkého těsta, ze kterého nakrájíme cca 2 cm široké a 20 - 30 cm dlouhé plátky. Nyní stejně zpracujeme zbylé těsto

  3. Všechny takto připravené plátky vložíme do silně osolené vroucí vody na 1 minutu. Scedíme, ale neproplachujeme

  4. Domácí Pappardelle podáváme jako přílohu k omáčkám apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!