Ředkvičková polévka s vejci recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
15 dkg ředkvičky
1,5 l voda
5 dkg eidam
1 lžíce polohrubá mouka
zelená petrželka
2 kostky bujon

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na 2 - 3 lžících másla asi 3 minuty. Přidáme 1 lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do světlého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme asi 10 minut

  2. V polévce necháme rozpustit 2 bujóny, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou petrželku nebo pažitku

  3. Ředkvičkovou polévku s vejci podáváme na oběd. S osmaženou houskou a uzeninou je skvělá na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!