Ředkvičková polévka s vejci recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 15 dkg ředkvičky 1,5 l voda 5 dkg eidam 1 lžíce polohrubá mouka zelená petrželka 2 kostky bujon
Postup Ředkvičková polévka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na 2 - 3 lžících másla asi 3 minuty. Přidáme 1 lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do světlého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme asi 10 minut
V polévce necháme rozpustit 2 bujóny, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou petrželku nebo pažitku
Ředkvičkovou polévku s vejci podáváme na oběd. S osmaženou houskou a uzeninou je skvělá na večeři.