Red Velvet s Cream cheese recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 1 lžička ocet 1 lžíce kakao 20 ml mléko 120 ml podmáslí 150 g cukr krupice 60 g cukr moučka 125 g hladká mouka 160 ml smetana ke šlehání 1 ks velké vejce 0,5 ks lusk vanilky 1 lžíce šťáva z citronu 0,5 lžiček jedlá soda 0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva 1 lžička vanilkový extrakt červené potravinářské barvivo 100 g Hera máslová příchuť 57 g Hera máslová příchuť 250 g krémový sýr typu Philadelphia
Postup Red Velvet s Cream cheese
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C a nachystáme si 12 košíčků na muffiny. Smícháme v míse hladkou mouku (musí být opravdu prosátá, napřed ji prosejeme a pak až odvažíme uvedené množství), kypřící prášek, sůl a kakao
V kuchyňském robotu vymícháme změklou Heru máslová příchuť do pěny (cca 2 minuty), přidejte krupicový cukr a šleháme další 2 minuty. Přidáme vejce a vanilkový extrakt tak, aby se vše hezky smíchalo. Vedle si smícháme podmáslí s červeným barvivem (použijte tolik barviva, abychom byli spokojeni s barvou, raději nešetříme, barva se totiž pečením ještě trochu změní)
Robota zapneme na nízké otáčky a střídavě přidáváme nejdříve směs mouky a dalších sypkých surovin a podmáslí s barvivem tak, abychom končili moukou. Smícháme ocet s jedlou sodou, trochu to zasyčí. Pak rychle zapracujeme do těsta a hned rozdělujeme do připravených muffinových košíčků
Pečeme cca 20 minut (max. délka pečení 23 minut)
Na krém si vyšleháme změklou Heru máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části Heru máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny. Postupně přidáme sýr, smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Necháme chvíli zchladnout v lednici
Red Velvet s Cream cheese ozdobíme připraveným krémem podle fantazie a můžeme podávat.