Red Velvet s Cream cheese recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
1 lžička ocet
1 lžíce kakao
20 ml mléko
120 ml podmáslí
150 g cukr krupice
60 g cukr moučka
125 g hladká mouka
160 ml smetana ke šlehání
1 ks velké vejce
0,5 ks lusk vanilky
1 lžíce šťáva z citronu
0,5 lžiček jedlá soda
0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva
1 lžička vanilkový extrakt
červené potravinářské barvivo
100 g Hera máslová příchuť
57 g Hera máslová příchuť
250 g krémový sýr typu Philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C a nachystáme si 12 košíčků na muffiny. Smícháme v míse hladkou mouku (musí být opravdu prosátá, napřed ji prosejeme a pak až odvažíme uvedené množství), kypřící prášek, sůl a kakao

  2. V kuchyňském robotu vymícháme změklou Heru máslová příchuť do pěny (cca 2 minuty), přidejte krupicový cukr a šleháme další 2 minuty. Přidáme vejce a vanilkový extrakt tak, aby se vše hezky smíchalo. Vedle si smícháme podmáslí s červeným barvivem (použijte tolik barviva, abychom byli spokojeni s barvou, raději nešetříme, barva se totiž pečením ještě trochu změní)

  3. Robota zapneme na nízké otáčky a střídavě přidáváme nejdříve směs mouky a dalších sypkých surovin a podmáslí s barvivem tak, abychom končili moukou. Smícháme ocet s jedlou sodou, trochu to zasyčí. Pak rychle zapracujeme do těsta a hned rozdělujeme do připravených muffinových košíčků

  4. Pečeme cca 20 minut (max. délka pečení 23 minut)

  5. Na krém si vyšleháme změklou Heru máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části Heru máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny. Postupně přidáme sýr, smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Necháme chvíli zchladnout v lednici

  6. Red Velvet s Cream cheese ozdobíme připraveným krémem podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!