Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
200 ml majonéza
200 g ředkvičky
1 - 2 lžíce olivový olej
150 ml zakysaná smetana
ledový salát
1 hrst jarní cibulka
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušený česnek
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Pak je promícháme s červenou mletou paprikou, solí, sušeným česnekem, černým mletým pepřem a olivovým olejem. Takto ochucené ředkvičky rozložíme na plech a v předehřáté troubě na 200 °C necháme péci asi 10 - 13 minut do poloměkka

  2. Vejce uvaříme natvrdo, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou a jemně nakrájenou cibulkou, vše ochutíme nasekanou petrželkou, pažitkou, solí a pepřem a necháme v chladu odležet

  3. V míse promícháme nakrájená vařená vajíčka s ochucenou majonézou a vychladlými pečenými ředkvičkami a podle potřeby osolíme a opepříme

  4. Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami servírujeme na listech ledového salátu, zdobíme sekanou pažitkou a petrželkou a podáváme s opečenými toasty nebo jiným oblíbeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!