Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 200 ml majonéza 200 g ředkvičky 1 - 2 lžíce olivový olej 150 ml zakysaná smetana ledový salát 1 hrst jarní cibulka čerstvá petrželka mletá sladká paprika mletý černý pepř sušený česnek čerstvá pažitka
Postup Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Pak je promícháme s červenou mletou paprikou, solí, sušeným česnekem, černým mletým pepřem a olivovým olejem. Takto ochucené ředkvičky rozložíme na plech a v předehřáté troubě na 200 °C necháme péci asi 10 - 13 minut do poloměkka
Vejce uvaříme natvrdo, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou a jemně nakrájenou cibulkou, vše ochutíme nasekanou petrželkou, pažitkou, solí a pepřem a necháme v chladu odležet
V míse promícháme nakrájená vařená vajíčka s ochucenou majonézou a vychladlými pečenými ředkvičkami a podle potřeby osolíme a opepříme
Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami servírujeme na listech ledového salátu, zdobíme sekanou pažitkou a petrželkou a podáváme s opečenými toasty nebo jiným oblíbeným pečivem.