Vajíčkový salát s tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl olivový olej mletý bílý pepř 2 - 3 ks vejce natvrdo 3 lžíce zakysaná smetana light 250 g míchaná zelenina (čínské zelí, červené zelí, mrkev) 1 konzerva tuňáková drť ve vlastní šťávě
Postup Vajíčkový salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu salátu použijeme kombinaci libovolné očištěné zeleniny, v tomto případě jsme použili na větší kousky nakrájené červené zelí, čínské zelí a na hrubém struhadle nastrouhanou menší mrkev. Zelenina by měla naplnit větší mísu
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Vejce odložíme stranou
Tuňáka slijeme, promícháme se zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Směs vmícháme k zelenině a spojíme. Podle chuti ještě dokořeníme a zakapeme olivovým olejem
Salát s tuňákem podáváme dobře vychlazený, před servírováním bohatě poklademe nakrájenými vejci.