Vajíčkový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
mletý bílý pepř
2 - 3 ks vejce natvrdo
3 lžíce zakysaná smetana light
250 g míchaná zelenina (čínské zelí, červené zelí, mrkev)
1 konzerva tuňáková drť ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu salátu použijeme kombinaci libovolné očištěné zeleniny, v tomto případě jsme použili na větší kousky nakrájené červené zelí, čínské zelí a na hrubém struhadle nastrouhanou menší mrkev. Zelenina by měla naplnit větší mísu

  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Vejce odložíme stranou

  3. Tuňáka slijeme, promícháme se zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Směs vmícháme k zelenině a spojíme. Podle chuti ještě dokořeníme a zakapeme olivovým olejem

  4. Salát s tuňákem podáváme dobře vychlazený, před servírováním bohatě poklademe nakrájenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!