Pečená kachna s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 lžíce solamyl
2 ks jablko
3 lžíce sádlo
voda
2 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks kachna
1/2 lžičky cukr moučka
badyán
1/2 šálku bílé víno
1/2 lžičky mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu prohlídneme, jestli je dobře očištěná, případné nečistoty odstraníme

  2. Očištěnou kachnu vložíme do vody a zhruba 45 minut ji necháme vařit. Uvařenou kachnu vyjmeme z vody, necháme ji okapat a trochu vychladnout. Pak ji vykostíme a nakrájíme na plátky

  3. Plátky masa osolíme, opepříme a jemně posypeme solamylem. Na pekáči si rozpálíme sádlo, kachní plátky do něj vložíme a opečeme dozlatova

  4. Nakrájíme si mrkev na kolečka, oloupaná rajčata na plátky a vypeckovaná jablka na čtvrtky. Vše přidáme k plátkům masa. Také přidáme badyán, cukr a vše zalijeme vínem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka

  5. Před podáváním přelijeme pečenou kachnu s jablky šťávou z výpeku. Podáváme s rýží nebo pečivem

  6. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!