Šlehačkový dezert s piškoty recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

rum
kakao
4 lžíce cukr moučka
2 kelímky smetana ke šlehání
2 lžíce vaječný koňak
instantní káva
2 balíčky cukrářské piškoty
2 kelímky pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánková másla vyklopíme do misky, prošleháme s cukrem a přidáme ušlehanou smetanu. My ještě doma přidáme po 2 lžíce vaječného koňaku

  2. Kávu uvaříme a necháme vychladnout, pak do ní podle chuti přidáme rum

  3. Piškoty v kávě namáčíme a klademe do kulaté formy těsně vedle sebe. Pomažeme krémem a opakujeme další vrstvu a znovu, dokud nám nedojdou suroviny a nemáme zaplněnou formu. Končíme krémem, který hustě posypeme prosátým kakaem

  4. Šlehačkový dezert s piškoty necháme před podáváním zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!