Šlehačkový velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1,5 hrnek cukr krupice
2,5 hrnky hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček čokoládová poleva
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme

  2. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem

  3. Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C

  4. Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme

  5. Uvedené množství surovin nám vyjde na 2 - 3 velikonoční beránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!