Šlehačkový velikonoční beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1,5 hrnek cukr krupice 2,5 hrnky hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 1 kelímek smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček čokoládová poleva máslo na vymazání
Postup Šlehačkový velikonoční beránek
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme
Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem
Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C
Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme
Uvedené množství surovin nám vyjde na 2 - 3 velikonoční beránky.