Provensálská krkovička recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 dl olivový olej sůl, pepř 4 lžíce provensálské koření worcesterová omáčka 200 ml smetana na vaření 2 - 3 lžičky koření na steak 4 porce vepřová krkovička
Postup Provensálská krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky (na steak). Lehce naklepeme, dobře okořeníme provensálským kořením a kořením na steak a potřeme je bavorskou hořčicí
Porce vkládáme do uzavíratelné misky a postupně je zalijeme olivovým olejem. Necháme je uležet alespoň do dalšího dne
V kastrolu s poklicí si rozpálíme max. lžíci oleje (maso je naloženo, není třeba již olej dávat). Pak vložíme připravené porce masa. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Osolíme a můžeme přidat pepř. Zakapeme worcesterovou omáčkou a přikryjeme poklicí. Pečeme doměkka, ale nepodléváme, aby maso neztratilo šťávu
Asi po 20 minutách (kdy je maso měkké), maso vyjmeme a slijeme přebytečnou šťávu a tuk. Pak do kastrolu k výpeku přidáme smetanu na vaření, zamícháme a odstavíme. Vznikne velmi chutná omáčka, kterou podléváme porce masa na talíři nebo jí přeléváme přílohu
Provensálskou krkovičku podáváme s česnekovými bramboráčky, ale chutnají i americké brambory nebo jiná úprava brambor. Pokrm doplňujeme čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.