Provensálská krkovička recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 dl olivový olej
sůl, pepř
4 lžíce provensálské koření
worcesterová omáčka
200 ml smetana na vaření
2 - 3 lžičky koření na steak
4 porce vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky (na steak). Lehce naklepeme, dobře okořeníme provensálským kořením a kořením na steak a potřeme je bavorskou hořčicí

  2. Porce vkládáme do uzavíratelné misky a postupně je zalijeme olivovým olejem. Necháme je uležet alespoň do dalšího dne

  3. V kastrolu s poklicí si rozpálíme max. lžíci oleje (maso je naloženo, není třeba již olej dávat). Pak vložíme připravené porce masa. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Osolíme a můžeme přidat pepř. Zakapeme worcesterovou omáčkou a přikryjeme poklicí. Pečeme doměkka, ale nepodléváme, aby maso neztratilo šťávu

  4. Asi po 20 minutách (kdy je maso měkké), maso vyjmeme a slijeme přebytečnou šťávu a tuk. Pak do kastrolu k výpeku přidáme smetanu na vaření, zamícháme a odstavíme. Vznikne velmi chutná omáčka, kterou podléváme porce masa na talíři nebo jí přeléváme přílohu

  5. Provensálskou krkovičku podáváme s česnekovými bramboráčky, ale chutnají i americké brambory nebo jiná úprava brambor. Pokrm doplňujeme čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!