Kdoulová marmeláda recept
Apetit Recepty undefinedPostup Kdoulová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Kdoule dobře omyjeme a odpeckujeme. Pozor, kdoule nikdy neloupeme, protože slupka je zdroj vitamínů a vlákniny
Poté kdoule nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme cukr, vodu, kyselinu citronovou (nebo šťávu z citronu či limetky) a vaříme. Kdoule jsou velmi tvrdé, ale uvaří se úplně doměkka. Po hodině a půl vaření provedeme test, zda marmeláda želíruje. Trochu marmelády kápneme na studenou misku a sledujeme, zda ztuhne. Pokud ztuhne, je vše hotovo
Nyní nám jen zbývá dát marmeládu do skleniček. Skleničky i víčka musí být spařené horkou vodou, abychom zabránili zplesnivění uložené marmelády
Kdoulovou marmeládu používáme podle chuti - je skvělá k potírání moučníků, ale samozřejmě i na lívance a palačinky.