Vánoční rohlíčky Caffe Latte recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
1 lžička kakao
2 ks žloutek
80 g cukr moučka
cukr moučka
280 g hladká mouka
100 g mleté mandle
1 lžička instantní káva
skořicový cukr
mandlový cukr
40 g pudinkový prášek Caffe Latte
rumový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si vyndáme chvíli předem z lednice. Můžeme použít i tuk na pečení. Ořechy si umeleme nebo již koupíme namleté

  2. Do mísy nebo na vál prosejeme cukr s moukou, poté do směsi přidáme žloutky a ořechy. Zapracujeme postupně máslo, pudinkový prášek, kakao, instantní kávu a vše poctivě zpracujeme. Když máme těsto zpracované, dáme ho alespoň na půl hodiny uležet do lednice

  3. Z uleženého těsta, které jsme si dali do lednice, tvarujeme rohlíčky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky Caffe Latte pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 5 - 8 minut, poté postupně stahujeme teplotu až ke 120 °C a pečeme do růžova

  4. Ještě horké rohlíčky obalujeme v námi vybrané směsi, na výběr máme ze tří. Cukr moučka + rumový cukr, cukr moučka + mandlový cukr, cukr moučka + skořicový cukr

  5. Doporučuji si cukr prosypat alespoň jednou přes síto, lépe se to potom smíchá a obaluje

  6. Obalené vánoční rohlíčky Caffe Latte ukládáme do krabice vyložené papírovými utěrkami. Necháme je den v pokojové teplotě uležet a poté je můžeme skladovat. Klidně se nebojte dát je do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!