Ochucená hrachová kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl voda bazalka bazalka sójová omáčka mletý černý pepř ďábelské koření pálivá hořčice 1 balíček sušený hrách
Postup Ochucená hrachová kaše
Postup přípravy receptu
-
Na hrachovou kaši použijeme celé balení sušeného hrášku. Nejdřív ho důkladně opláchneme a asi na 2 - 3 hod namočíme do studené vody. Hrách necháme nabobtnat a množství vody volíme tak, aby byl hrách zcela pokrytý
Nabobtnalý hrách i s vodou přesuneme do hrnce a vaříme do úplného změknutí. Občas můžeme přilévat i trochu vody, pokud je třeba hrách déle povařit a voda nám ubývá. Vařený hrách scedíme a propasírujeme přes síto tak, abychom se zbavili slupek. Kaši ještě promixujeme ručním šlehačem
Vložíme zpět do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a pepřem, krátce povaříme. Začneme dochucovat. Použijeme sójovou omáčku, ďábelské koření, bazalku a nakonec přimícháme i vrchovatou lžíci pálivé hořčice francouzského typu. Opět krátce povaříme a máme hotovo
Ochucenou hrachovou kaši podáváme jako lehký hlavní chod, přikusujeme chléb, můžeme podávat i samostatně. Pro milovníky uzenin můžeme ke kaši přidat opečený párek. Přizdobíme bazalkou.