Ochucená hrachová kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
voda
bazalka
bazalka
sójová omáčka
mletý černý pepř
ďábelské koření
pálivá hořčice
1 balíček sušený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Na hrachovou kaši použijeme celé balení sušeného hrášku. Nejdřív ho důkladně opláchneme a asi na 2 - 3 hod namočíme do studené vody. Hrách necháme nabobtnat a množství vody volíme tak, aby byl hrách zcela pokrytý

  2. Nabobtnalý hrách i s vodou přesuneme do hrnce a vaříme do úplného změknutí. Občas můžeme přilévat i trochu vody, pokud je třeba hrách déle povařit a voda nám ubývá. Vařený hrách scedíme a propasírujeme přes síto tak, abychom se zbavili slupek. Kaši ještě promixujeme ručním šlehačem

  3. Vložíme zpět do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a pepřem, krátce povaříme. Začneme dochucovat. Použijeme sójovou omáčku, ďábelské koření, bazalku a nakonec přimícháme i vrchovatou lžíci pálivé hořčice francouzského typu. Opět krátce povaříme a máme hotovo

  4. Ochucenou hrachovou kaši podáváme jako lehký hlavní chod, přikusujeme chléb, můžeme podávat i samostatně. Pro milovníky uzenin můžeme ke kaši přidat opečený párek. Přizdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!