Labužo krém z bílků recept
Apetit Recepty dezertyPostup Labužo krém z bílků
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si bílky od žloutků. Dáváme si pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!
Připravíme si menší hrnec, do kterého nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, zda je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správně připravený sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něj formovat kuličky. Tato konzistence vznikne zhruba do 15 minut. Když máme sirup hotový, přidáme do něj trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu
Směs je potřebné nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chladu (já to dělala na balkoně)
V tuto chvíli už by měl být labužo krém z bílků dobře tuhý, můžeme ho přendat do sklenic a podávat s ovocem, čokoládou, sypat kakaem apod.