Labužo krém z bílků recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kakao
80 ml voda
3 ks bílek
ovoce
250 g cukr krystal
1 špetka kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si bílky od žloutků. Dáváme si pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!

  2. Připravíme si menší hrnec, do kterého nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, zda je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správně připravený sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něj formovat kuličky. Tato konzistence vznikne zhruba do 15 minut. Když máme sirup hotový, přidáme do něj trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme

  3. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu

  4. Směs je potřebné nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chladu (já to dělala na balkoně)

  5. V tuto chvíli už by měl být labužo krém z bílků dobře tuhý, můžeme ho přendat do sklenic a podávat s ovocem, čokoládou, sypat kakaem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!