Vánoční rybí vývar recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl sůl 1 ks vejce strouhanka majoránka 1 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel petržel nudle 1 ks hřebíček kurkuma 5 kuliček nové koření mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 1 ks mlíčí 1 ks kapří skelet
Postup Vánoční rybí vývar
Postup přípravy receptu
-
Kapří skelet a mlíčí uvaříme s kořením (celý černý pepř, nové koření, hřebíček) a scedíme. Mlíčí dáme zvlášť a maso ze skeletu obereme do polévky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na tenké plátky a tvořítkem na linecké cukroví vykrajujeme tvary, které přidáme do vývaru. Já například použil hvězdičky
Smícháme strouhanku, prolisovaný česnek, vejce, podle chuti majoránku, mletý černý pepř, sůl a vytvoříme klasické knedlíčky, které dáme zavařit do vývaru. Do vody na nudle přidáváme špetku kurkumy a při vaření nudle krásně zežloutnou. Uvařené nudle přidáme do rybího vývaru a vývar případně dochutíme
Vánoční rybí vývar ozdobíme lístky petržele a podáváme.