Provensálská rajčata s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
5 - 6 stroužků česnek
olej
sůl
4 ks vejce
3 ks cibule
4 ks rajče
2 snítky petržel
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme větší cibule a česnek. Střední rajčata překrojíme podélně napůl a na řezné ploše každé půlky trochu osolíme a pocukrujeme (cukru 2x víc než soli). Cibuli rozmixujeme najemno, dáme na pánev, rovnoměrně rozprostřeme a polijeme olejem

  2. Pánev dáme na střední plyn a chvíli mícháme,dokud cibule nezesklovatí. Odhrneme cibuli ze dna a položíme rajčata řeznou plochou dolů. Rajčata otáčíme až nad pánví. Každé rajče hodně propícháme, osolíme a opepříme. Dále smažíme a cibuli mezi rajčaty promícháváme. Zkusíme jedno rajče, jestli je zahnědlé. Pokud ano, všechny otočíme na druhou stranu. Cibuli mezi rajčaty občas promícháme

  3. Rozmixujeme petržel a česnek. Rozklepneme vejce do hrnku a vylijeme mezi rajčata. Stejně tak postupujeme u ostatních vajec. Vejce osolíme a opepříme a potom posypeme rovnoměrně připravenou petrželí s česnekem

  4. Asi 1 minutu smažíme na střední plamen, přikryjeme poklicí, vypneme a necháme dojít

  5. Provensálská rajčata s vejcem můžeme konzumovat samotné nebo s pečivem. Pokrm můžeme jíst jak teplý, tak studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!