Provensálská rajčata s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 5 - 6 stroužků česnek olej sůl 4 ks vejce 3 ks cibule 4 ks rajče 2 snítky petržel mletý černý pepř
Postup Provensálská rajčata s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme větší cibule a česnek. Střední rajčata překrojíme podélně napůl a na řezné ploše každé půlky trochu osolíme a pocukrujeme (cukru 2x víc než soli). Cibuli rozmixujeme najemno, dáme na pánev, rovnoměrně rozprostřeme a polijeme olejem
Pánev dáme na střední plyn a chvíli mícháme,dokud cibule nezesklovatí. Odhrneme cibuli ze dna a položíme rajčata řeznou plochou dolů. Rajčata otáčíme až nad pánví. Každé rajče hodně propícháme, osolíme a opepříme. Dále smažíme a cibuli mezi rajčaty promícháváme. Zkusíme jedno rajče, jestli je zahnědlé. Pokud ano, všechny otočíme na druhou stranu. Cibuli mezi rajčaty občas promícháme
Rozmixujeme petržel a česnek. Rozklepneme vejce do hrnku a vylijeme mezi rajčata. Stejně tak postupujeme u ostatních vajec. Vejce osolíme a opepříme a potom posypeme rovnoměrně připravenou petrželí s česnekem
Asi 1 minutu smažíme na střední plamen, přikryjeme poklicí, vypneme a necháme dojít
Provensálská rajčata s vejcem můžeme konzumovat samotné nebo s pečivem. Pokrm můžeme jíst jak teplý, tak studený.