Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- česnek máslo cibule tymián jalovec koňak cukr moučka červené víno sůl, pepř vepřové sádlo husí játra sušené brusinky pražené mandlové plátky zvěřinová kýta nebo libová plec
Postup Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli, jalovec, plátky česneku a tymián. Vše lehce orestujeme. Do základu přidáme očištěné, odblaněné maso, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a
podusíme do měkka. Přidáme červené víno, nakrájená husí játra a ještě krátce podusíme
Směs dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a želatinu, opražené mandle a část sušených brusinek. Vše rozmixujeme a nalijeme do vymazaných forem. Brusinky zaprášíme moučkovým cukrem, zakápneme koňakem a společně s paštikou necháme nejlépe do druhého dne uležet
Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi a nakládanými brusinkami podáváme s máslem a čerstvým bílým pečivem.