Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

česnek
máslo
cibule
tymián
jalovec
koňak
cukr moučka
červené víno
sůl, pepř
vepřové sádlo
husí játra
sušené brusinky
pražené mandlové plátky
zvěřinová kýta nebo libová plec

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli, jalovec, plátky česneku a tymián. Vše lehce orestujeme. Do základu přidáme očištěné, odblaněné maso, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a

  2. podusíme do měkka. Přidáme červené víno, nakrájená husí játra a ještě krátce podusíme

  3. Směs dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a želatinu, opražené mandle a část sušených brusinek. Vše rozmixujeme a nalijeme do vymazaných forem. Brusinky zaprášíme moučkovým cukrem, zakápneme koňakem a společně s paštikou necháme nejlépe do druhého dne uležet

  4. Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi a nakládanými brusinkami podáváme s máslem a čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!