Pečená kachní stehna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 ks cibule
3 ks mrkev
300 g žampiony
1 ks bobkový list
100 - 150 ml červené víno
2 snítky čerstvý tymián
mletý černý pepř
200 g sterilované cibulky
4 ks kachní stehna

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme a osolíme. Oloupanou cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky. Cibulky necháme okapat

  2. Na oleji zprudka opečeme kachní stehna z obou stran dorůžova a přendáme je do pekáčku

  3. Na výpeku orestujeme cibuli dozlatova a přendáme k masu. Stehna obložíme mrkví a žampiony, přidáme bobkový list a snítku tymiánu, sůl a pepř. Vše podlijeme vínem a vývarem, zakryjeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou při 180 °C doměkka. Nakonec ke kachně přidáme okapané cibulky, teplotu zvýšíme na 220 °C a stehna dopečeme dorůžova

  4. Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, obložíme houbami a zeleninou a podáváme s bramborovým knedlíkem, dobrá jsou i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!