Špagety s parmazánem po italsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 špetky sůl
1 balíček špagety
200 g parmazán
1 hrst čerstvá petrželka
100 ml olivový olej s chilli

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě al dente. Špagety scedíme

  2. Mezitím nakrájíme celou menší paličku česneku na jemné plátky, předtím stroužky samozřejmě oloupeme. Petrželku oplácheme a nasekáme nadrobno

  3. Ve wok pánvi rozehřejeme olej ochucený chilli, můžeme použít i klasický olivový olej a přidat do něj pár chilli vloček. Do oleje vsypeme česnek, necháme rozvonět, přisypeme petrželku a jen pár vteřin necháme probublat. Směs odstavíme z tepla, ihned vmícháme špagety a pečlivě promícháme

  4. Na závěr do špaget po italsku vmícháme najemno nastrouhaný parmazán

  5. Špagety s parmazánem po italsku ihned rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!