Pravý salát Coleslaw recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 lžička ocet
1 ks cibule
200 g majonéza
2 - 3 lžíce cukr krupice
1 špetka mletý pepř
100 ml smetana ke šlehání
1/4 ks malý celer
1 ks větší mrkev
1 hlávka menší bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí

  2. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím

  3. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou

  4. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne

  5. Před podáváním opět dobře promícháme

  6. Pravý salát Coleslaw podáváme ke smaženým masům nebo i jen tak s pečivem

  7. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!