Pravý salát Coleslaw recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 1 lžička ocet 1 ks cibule 200 g majonéza 2 - 3 lžíce cukr krupice 1 špetka mletý pepř 100 ml smetana ke šlehání 1/4 ks malý celer 1 ks větší mrkev 1 hlávka menší bílé zelí
Postup Pravý salát Coleslaw
Postup přípravy receptu
-
Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí
Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím
Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou
Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne
Před podáváním opět dobře promícháme
Pravý salát Coleslaw podáváme ke smaženým masům nebo i jen tak s pečivem
Foto: Thinkstock.com