Pomerančový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks pomeranč
4 plátky pomeranč
100 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce pomerančová šťáva
6 lístků bílá želatina
1 balíček mražené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Žloutky oddělíme od bílků. Smetanu vyšleháme do tuha. Z bílků vyšleháme tuhý sníh

  2. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny a vmícháme kůru i šťávu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do krému. Do tuhnoucího krému vmícháme šlehačku a pak i tuhý sníh. Krém uložíme do chladničky na 2 hodiny vychladit

  3. Rozmrazené jahody rozmixujeme na pyré, vmícháme cukr a ochutíme šťávou

  4. Jahodové pyré rozdělíme na dezertní talíře a pomocí lžíce na každý talířek dáme 2 - 3 pomerančové "noky"

  5. Pomerančový dezert před podáváním ozdobíme plátkem pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!