Tvarohovo-kávový dezert s piškoty recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

400 g tvaroh
4 - 6 lžic med
2 balíčky piškoty
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky smetana ke šlehání
instantní káva
1 hrnek silné espresso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme silné espresso. Kávu necháme vychladnout. Smetany ušleháme a promícháme s oslazeným a vyšlehaným tvarohem. Sladíme medem a vanilkovými cukry

  2. Připravíme si formu s odnímatelným okrajem. Piškoty rychle namáčíme do kávy a klademe na dno formy. Potřeme vrstvou krému a znovu poklademe piškoty namočenými v kávě. Takto vytvoříme 2 - 3 vrstvy podle výšky formy. Poslední vrstvou je krém, který posypeme instantní kávou nebo kakaem

  3. Tvarohovo-kávový dezert s piškoty podáváme dobře vychlazený a nakrájený na porce (kostky, trojúhleníčky). Nejlépe chutná odležený - na druhý den. Není příliš sladký, což mu na chuti neubere, kdo potřebuje, přisladí si.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!