Tvarohovo-kávový dezert s piškoty recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 400 g tvaroh 4 - 6 lžic med 2 balíčky piškoty 2 balíčky vanilkový cukr 2 kelímky smetana ke šlehání instantní káva 1 hrnek silné espresso
Postup Tvarohovo-kávový dezert s piškoty
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme silné espresso. Kávu necháme vychladnout. Smetany ušleháme a promícháme s oslazeným a vyšlehaným tvarohem. Sladíme medem a vanilkovými cukry
Připravíme si formu s odnímatelným okrajem. Piškoty rychle namáčíme do kávy a klademe na dno formy. Potřeme vrstvou krému a znovu poklademe piškoty namočenými v kávě. Takto vytvoříme 2 - 3 vrstvy podle výšky formy. Poslední vrstvou je krém, který posypeme instantní kávou nebo kakaem
Tvarohovo-kávový dezert s piškoty podáváme dobře vychlazený a nakrájený na porce (kostky, trojúhleníčky). Nejlépe chutná odležený - na druhý den. Není příliš sladký, což mu na chuti neubere, kdo potřebuje, přisladí si.