Jehněčí po marocku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks cibule 2 ks mrkev 1/2 lžičky koriandr 1 - 2 špetky mletá skořice 2 špetky mletý kmín 1/2 lžičky mletý zázvor 1 konzerva loupaná rajčata 500 g mleté jehněčí
Postup Jehněčí po marocku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo
Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme mleté maso a za průběžného míchání jej opékáme. Jakmile je maso hnědé, přidáme všechno koření (zázvor, skořici, koriandr, mletý kmín) a konzervu rajčat. Jako poslední vmícháme nastrouhanou mrkev. Jehněčí po marocku dusíme zhruba 20 minut a poté podle chuti osolíme
Jehněčí po marocku podáváme s kuskusem nebo rýží.