Jablečný nákyp recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
tuk
500 g jablko
šlehačka
150 g perník
100 g lískový ořech
40 ml kalvados
2 lžíce skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Perník spolu s lískovými oříšky rozemeleme. Směs pořádně zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Zapékací misku do mikrovlnné trouby pečlivě vymažeme tukem. Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme. Buď je můžeme na krájet na kolečka nebo je můžeme rozčtvrtit a nakrájet na plátky. Plátky jablek chvíli marinujeme v kalvadosu

  2. Polovinu jablek šupinovitě naskládáme do zapékací misky. Pak je posypeme polovinou perníku s oříšky. Na tuto vrstvu naskládáme stejným způsobem druhou polovinu jablek a opět je zasypeme směsí perníku a oříšků. Nakonec vše poklademe vločkami z másla, posypeme trochou skořicového cukru a v mikrovlnné troubě vše zapečeme asi 6 - 8 minut při výkonu 600 W

  3. Nákyp můžeme podávat horký i studený. Pro zjemnění a na ozdobu můžeme použít šlehačku

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!