Jablečný nákyp recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo tuk 500 g jablko šlehačka 150 g perník 100 g lískový ořech 40 ml kalvados 2 lžíce skořicový cukr
Postup Jablečný nákyp
Postup přípravy receptu
-
Perník spolu s lískovými oříšky rozemeleme. Směs pořádně zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Zapékací misku do mikrovlnné trouby pečlivě vymažeme tukem. Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme. Buď je můžeme na krájet na kolečka nebo je můžeme rozčtvrtit a nakrájet na plátky. Plátky jablek chvíli marinujeme v kalvadosu
Polovinu jablek šupinovitě naskládáme do zapékací misky. Pak je posypeme polovinou perníku s oříšky. Na tuto vrstvu naskládáme stejným způsobem druhou polovinu jablek a opět je zasypeme směsí perníku a oříšků. Nakonec vše poklademe vločkami z másla, posypeme trochou skořicového cukru a v mikrovlnné troubě vše zapečeme asi 6 - 8 minut při výkonu 600 W
Nákyp můžeme podávat horký i studený. Pro zjemnění a na ozdobu můžeme použít šlehačku
Foto: Profimedia.cz