Jehněčí po mongolsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 1 ks červená paprika sójová omáčka jehněčí kýta 3 ks jarní cibulka sezamový olej kukuřičný škrob řepkový olej mletý černý pepř rýžové víno ústřicová omáčka sezamová semínka hoisin omáčka
Postup Jehněčí po mongolsku
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, zasypeme škrobem a pořádně promícháme
Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájíme na kousky. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme maso, necháme chvíli orestovat a vyndáme stranou. Teď na wok vlijeme kapku sezamového oleje a postupně přidáme česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku
Přilijeme ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promícháme a vložíme zpátky maso. Zasypeme cukrem a znovu promícháme
Jehněčí po mongolsku přendáme na talíř, ozdobíme čerstvou jarní cibulkou, posypeme opraženými sezamovými semínky a podáváme s rýží
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!