Pivní štrúdl s jablky a rozinkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 špetka sůl 3 lžíce máslo máslo 150 g strouhanka 2 ks žloutek 1 kg jablko 50 g rozinky 125 ml pivo mletá skořice 400 g hladká mouka
Postup Pivní štrúdl s jablky a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, žloutků, piva a trochu soli vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly
Připravíme si ingredience na náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Rozinky si předem namočíme do vody či rumu, bude stačit na cca 30 minut. Pokud rozinky nemáme rádi, můžeme je nahradit brusinkami, vlašskými ořechy apod
Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme na pláty, ty posypeme strouhankou, poklademe pokrájenými jablíčky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a pokapeme máslem. Štrúdly s jablky zavineme a opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem
Pivní štrúdl s jablky pečeme v dobře vyhřáté troubě, dokud nezezlátne. Upečené štrúdly s jablky pocukrujeme, nakrájíme a podáváme
Foto: Shutterstock.com