Pivní sekaná z remosky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 50 g špek 100 ml světlé pivo 4 - 6 lžic strouhaná houska mletý černý pepř 100 g olomoucké tvarůžky 1 ks malá červená cibule 500 g mleté maso (směs)
Postup Pivní sekaná z remosky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky. Ne příliš vyzrálé syrečky nastrouháme nebo drobně pokrájíme
Mleté maso vložíme do mísy, opepříme a jen velmi málo osolíme. Přidáme cibuli, česnek, nakrájený špek, tvarůžky, jedno celé vejce a jeden žloutek. Bílek odložíme stranou na potření. Směs zalijeme pivem, řádně prohněteme a necháme asi 15 minut v chladu rozležet. Podle potřeby masovou směs zahustíme strouhanou houskou. Mokrýma rukama vytvarujeme šišku, kterou potřeme bílkem. Sekanou pečeme v remosce za občasného přelévání vlastní šťávou dorůžova
Pečenou pivní sekanou podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Chutná i za studena s pečivem, hořčicí a cibulí.