Pivní sekaná z remosky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
50 g špek
100 ml světlé pivo
4 - 6 lžic strouhaná houska
mletý černý pepř
100 g olomoucké tvarůžky
1 ks malá červená cibule
500 g mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky. Ne příliš vyzrálé syrečky nastrouháme nebo drobně pokrájíme

  2. Mleté maso vložíme do mísy, opepříme a jen velmi málo osolíme. Přidáme cibuli, česnek, nakrájený špek, tvarůžky, jedno celé vejce a jeden žloutek. Bílek odložíme stranou na potření. Směs zalijeme pivem, řádně prohněteme a necháme asi 15 minut v chladu rozležet. Podle potřeby masovou směs zahustíme strouhanou houskou. Mokrýma rukama vytvarujeme šišku, kterou potřeme bílkem. Sekanou pečeme v remosce za občasného přelévání vlastní šťávou dorůžova

  3. Pečenou pivní sekanou podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Chutná i za studena s pečivem, hořčicí a cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!