Zapékané zeleninové brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 ks vejce 6 ks brambory 1,5 dl mléko 200 g gouda olivový olej 1 dl smetana na vaření 1 porce zeleninové lečo 1/2 lžičky bylinová sůl
Postup Zapékané zeleninové brambory
Postup přípravy receptu
-
Na recept si předem připravíme tuto zeleninovou směs - Zeleninové lečo s pestem, ovšem před použitím zbavíme lečo přebytečné vody
Větší brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory vaříme v osolené vodě, poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce vyšleháme s mlékem, smetanou a bylinkovou solí
Pekáček vymažeme olivovým olejem, naskládáme vyšší vrstvu bramborových plátků, posypeme polovinou sýra a rozprostřeme všechnu zeleninu. Opět posypeme sýrem a zalijeme vaječnou směsí
Zeleninové brambory vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut
Zapékané zeleninové brambory pak stačí jen rozdělit na porce a podávat jako zdravý hlavní chod. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.