Štrůdl se zelím recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- strouhanka majoránka mouka polohrubá 1 ks paprika červená 1 ks paprika zelená 500 g červené zelí 1 balíček listové těsto anglická slanina 100 g tvrdý sýr
Postup Štrůdl se zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme nadrobno, papriky a slaninu na kostičky a orestujeme na pánvi. Jakmile slanina pustí dost tuku přidáme červené zelí a dochutíme majoránkou. Vypneme zdroj tepla a necháme směs odestát a vychladnout
Na rozválené listové těsto vrstvíme: strouhanku, plátky sýra (může být i strouhaný) a podíl zelné směsi aby zbylo na připravený počet dílů těsta, zasypeme zase strouhankou a zabalíme. Hotové šišky štrůdlu přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200°C 25-35 min (pohledově dozlatova protože ingredience nepotřebují dlouhou tepelnou úpravu)
Množství stačí na 2-3 šišky
Poznámka autora: V původní zděděné verzi receptu bylo i vejce vmíchané do zelné směsi, ale nedávám ho tam a neškodí to ani chuti ani konzistenci hotového jídla. Výborná je i varianta s čili papričkami, nebo s klobásou a jinou uzeninou, co je zrovna po ruce.