Štrůdl se zelím recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

strouhanka
majoránka
mouka polohrubá
1 ks paprika červená
1 ks paprika zelená
500 g červené zelí
1 balíček listové těsto
anglická slanina
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno, papriky a slaninu na kostičky a orestujeme na pánvi. Jakmile slanina pustí dost tuku přidáme červené zelí a dochutíme majoránkou. Vypneme zdroj tepla a necháme směs odestát a vychladnout

  2. Na rozválené listové těsto vrstvíme: strouhanku, plátky sýra (může být i strouhaný) a podíl zelné směsi aby zbylo na připravený počet dílů těsta, zasypeme zase strouhankou a zabalíme. Hotové šišky štrůdlu přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200°C 25-35 min (pohledově dozlatova protože ingredience nepotřebují dlouhou tepelnou úpravu)

  3. Množství stačí na 2-3 šišky

  4. Poznámka autora: V původní zděděné verzi receptu bylo i vejce vmíchané do zelné směsi, ale nedávám ho tam a neškodí to ani chuti ani konzistenci hotového jídla. Výborná je i varianta s čili papričkami, nebo s klobásou a jinou uzeninou, co je zrovna po ruce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!